Главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян

...
Главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян
Коментари Харесай

ББР и Банката за развитие към Съвета на Европа ще разширят сътрудничеството

Главният изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев се срещна с гуверньора на Банката за развиване към Съвета на Европа (БРСЕ) Ролф Венцел.

На срещата бяха разисквани тактиката и бъдещите взаимни планове сред ББР и БРСЕ, както и упованията за нов бизнес. Споделено бе взаимното предпочитание за разширение на съдействието, в това число и по идната фаза на националната стратегия за енергийна успеваемост. Стоян Мавродиев и Ролф Венцел разискаха и вероятностите на новата Многогодишна финансова рамка след 2020 година и опциите за потребление на гаранциите на Европейски Съюз.

Банката за развиване към Съвета на Европа е многостранна банка за развиване със специфичен обществен мандат. Тя способства за реализирането на социално-ориентирани планове посредством следните посоки на деяние: усилване на обществената интеграция, ръководство на околната среда, поддръжка за обществената инфраструктура със обществено предопределение и поддръжка за микро-, дребни и междинни предприятия. Акционери на БРСЕ са 41 страни. БРСЕ е един от дългогодишните сътрудници на ББР. Отношенията им датират от 2003 година и включват 4 сполучливо усвоени заема за МСП и енергийна успеваемост.

Ролф Венцел е гуверньор на Банката за развиване към Съвета на Европа към този момент втори мандат. Преди да се причисли към БРСЕ той ръководеше финансовата политика на Федерална Република Германия.ю
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР