Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е сключил тайна

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е сключил тайна
Коментари Харесай

Тим Кук е сключил тайна сделка с Китай за 275 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук е сключил загадка договорка с китайското държавно управление през 2016 година на фона на регулаторния напън, който по това време е затруднил бизнеса на компанията в азиатската страна, излиза наяве от репортаж на уеб страницата Тhе Іnfоrmаtіоn, представен от Business Insider.

Петгодишното съглашения се прави оценка на повече от 275 милиарда $, като неговата цел е била да умилостиви китайските държавни представители, които са били на мнение, че Apple не прави задоволително за стопанската система на страната, се показва във вътрешни документи на Apple, до които са получили достъп от The Information.

През 2016 година Кук е лобирал пред държавни чиновници против предприемането на дейности, които биха заплашили услуги на компанията като App Store, Apple Pay и iCloud. Сделката е блика подписана по време на първото от няколко визити на Кук в Китай през 2016 година, откакто по-рано регулаторите започнаха дейности, които доведоха до срив на продажбите на iPhone.

Сделката е включвала задължения от Apple да помогне на китайските производители да изградят „ най-модерните индустриални технологии “ и да обучат служащи. Според информацията Apple е дала обещание да употребява повече съставни елементи от китайски снабдители, да подписва покупко-продажби с китайски софтуерни компании, да работи с китайски университети в областта на технологиите и да „ влага повече милиарди долари “, в сравнение с  компанията е влагала в китайската стопанска система към този миг. Част от вложенията е трябвало да бъдат ориентирани към китайските софтуерни компании, а други към нови магазини за търговия на дребно, планове за възобновима сила и центрове за научноизследователска и развойна активност.

В сходство с 13-ия петгодишен проект на Китай, Apple се е заела да „ се развива дружно с китайските предприятия, с цел да реализиран взаимни изгоди и обстановка, при която всички печелят “, както и да помогне за развиването на китайската ИТ промишленост и да предизвиква науката, технологиите, образованието и опазването на околната среда, означават The ​​Information. В подмяна от Пекин са се съгласили да предложат нужната „ поддръжка и помощ “ на компанията.

Apple наподобява е спазила огромна от договорката. През 2016 година компанията на Тим Кук разгласи договорка с най-големия производител на вятърни турбини в Китай, Xinjiang Goldwind Science and Technology, а през 2017 година разгласи проекти да реалокира iCloud интервенциите си в Китай. През 2018 година Apple показа капиталов фонд за чиста сила в Китай в размер на 300 млн. $, отвори 11 нови магазина в азиатската страна и закупи китайската компания Luxshare Precision Industry, която взе участие в производството на iPhone 13.

Бизнесът на Apple е в напредък в Китай, като компанията регистрира рекордните доходи от 68 милиарда $ в района „ Голям Китай “, който включва континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван, в 12-те месеца, завършили този септември. Китай към този момент дава отговор за една пета от общите продажби на Apple.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР