Главният изпълнителен директор на Amazon прави така, че компанията да

...
Главният изпълнителен директор на Amazon прави така, че компанията да
Коментари Харесай

Amazon навлиза и на имотния пазар - ще свързва клиенти с брокери

Главният изпълнителен шеф на Amazon прави по този начин, че компанията да употребява опита си в разнообразни сфери и да нализа на разнообразни пазари

© Abhishek Chinnappa Технологичният колос Amazon се насочва и към бизнеса с недвижими парцели. Това оповестиха от компанията при представянето на стратегия, която може да промени метода, по който жителите на Съединени американски щати избират и купуват ново жилище.

Новата услуга се споделя TurnKey, като задачата ѝ е да свързва на момента хората, търсещи жилище, със сигурен и висококвалифициран заможен брокер в техния регион. При сполучлива договорка те ще получават артикули, услуги или абонаменти на Amazon на стойност от 1000 до 5000 $. Като за начало офертата ще е годна в 15 града в Съединени американски щати.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За по-добър потребителски опит

Партньор по програмата е Realogy, която има дълготраен опит в промишлеността и е холдингова компания, в която влизат марки като Coldwell Banker, Century 21, Sotheby`s International Realty и други. Според старшия ѝ вицепрезидент Ерик Чесин Amazon основава TurnKey, с цел да даде добавена стойност за купувачите на жилища.

" Засега дейностите по покупка на жилище са били три: би трябвало да го намериш, купиш и да се преместиш. Това да почувстваш новото място като същински дом обаче постоянно е било настрана прекарване ", споделя Чесин. " Ние считаме, че всички тези действия би трябвало да се трансфорат в повсеместен опит за потребителя, по тази причина и разработихме програмата с Amazon - с цел да може да сме постоянно на линия за клиентите ", прибавя той.

Как работи

Търсещите ново жилище влизат в уеб страницата на услугата, попълнят четири осведомителни полета - име, телефонен номер, имейл адрес и град, а след това представител на TurnKey се свързва с тях първо посредством текстово известие, след това посредством позвъняване по телефона, което трае няколко минути. След бърз брифинг услугата свързва в действително време купувача с определения от него сътрудник в региона. После те остават свързани - единият обикаля по определените места, до момента в който другият продължава да търси още евентуални жилища от у дома.

Брокерите са от разнообразни потвърдени компании в сферата като ERA Real Estate, Better Homes и Gardens Real Estate, ZipRealty и други Те са били тествани и характерно подготвени, с цел да работят по услугата TurnKey.

Какви са екстрите

Ако клиентът избере своя нов дом с помощта на сътрудника си, ще може да се възползва от няколко преимущества, които Amazon предлага. Така да вземем за пример, в случай че закупеното жилище е в ценови диапазон 150 - 399 хиляди $, той ще получи безвъзмездна и експертна апаратура на колонки и таблети Echo Dot, Echo Show и на цифровия звънец Ring Doorbell. Други бонус услуги са разопаковането, почистването и преместването на мебели.

Тези, които са закупили по-скъпи жилища, ще получат още повече улеснения, в това число пакети от Amazon на стойност 5 хиляди $. Офертите, наречени Move-in Benefits, включват шест продукта от серията Amazon Echo, звънец Ring Doorbell, смарт ключалки и лампички, както и технологията Fire TV и колонки Sonos. Клиентите ще разполагат и с 1500 $ заем за домашните услуги на Amazon посредством картата за дарове на Amazon.

" Amazon Move-In ще даде опция на купувачите на жилища да приспособяват предлагането към потребностите си - от монтирането на мебели и потреблението на интелигентни устройства в дома до разчистване ", споделят от организацията за недвижими парцели Bigatel.

И минусът

Въпреки всичките си преимущества програмата има и своите дефекти. Според Холдън Луис, който е специалист във финансовия уебсайт NerdWallet, най-проблемна е неналичието на по-голям избор на сътрудници.

" Недостатъкът на TurnKey е, че лимитира избора на потребителите за брокер, даже и да го опростява ", споделя Луис. " Клиентите желаят да разполагат с опцията да наемат сътрудник, който дава отговор на техните характерни потребности, вместо да им бъде възлаган ", прибавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР