Главният изпълнителен директор на Amazon e обявен за бизнесмен на

...
Главният изпълнителен директор на Amazon e обявен за бизнесмен на
Коментари Харесай

Джеф Безос е бизнесменът на десетилетието

Главният изпълнителен шеф на Amazon e разгласен за предприемач на десетилетието от финансови шефове по целия свят, съгласно ранглиста на Глобалния финансов съвет на CNBC. Почти една трета от тях са избрали Безос за най-впечатляващия бизнес водач.

Той основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега това е най-големият онлайн пазар в света, като комапията има доходи и от дейностите си в региона на облачните компютърни услуги и изкуствения разсъдък.

През 2015 година Amazon изпреварва Walmart и става най-големият търговец на дребно в Америка. През 2018 година компанията е генерирала близо 233 милиарда $ продажби. Безос има 109 милиарда $, съгласно Forbes и Bloomberg`s Billionaires Index, което го прави един от най-богатите хора в света.

В класацията създателят на Alibaba - Джак Ма и шефът на Telsa - Илън Мъск са надлежно на второ и трето място. Други измежду определените имена са Сатя Надела (Microsoft), Тим Кук (Apple), Уорън Бъфет (Berkshire Hathaway) и Джейми Даймън (JPMorgan Chase & Co.).

В Глобалния финансов съвет на CNBC влизат висшите мениджъри на някои от най-големите обществени и частни компании в света, като ръководят общо активи с близо 5 трилиона $ пазарна стойност.

В отговор на различен заложен въпрос в проучването съвсем 71% от интервюираните дават отговор, че не считат, че стопанската система на Съединени американски щати ще изпадне в криза през 2020 година, само че съгласно част от тях, продукцията на страната евентуално ще се свие през последваща година. Близо една трета предвиждат, че няма да има понижаване или нарастване на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати през 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР