Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на

...
Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на
Коментари Харесай

Александър Димитров е „Мениджър на годината 2018”

Главният изпълнителен шеф на А1 завоюва общо три наградата на влиятелния конкурс, проведен от списание „ Мениджър ”
 A1 е с най-бързата 4G мрежа в България  A1 започва трети личен състезателен канал – MAX Sport 3
Александър Димитров, ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на А1, бе определен за „ Мениджър на годината 2018 ” в най-престижния конкурс за мениджърски достижения в България. Наградата бе връчена от президента на Република България Румен Радев на публична гала нощес след няколкомесечен развой по оценка и селекция на претендентите на база одобрена методология на Делойт България.



Той получи още две оценки – премията на феновете на bTV за „ Мениджър на годината ”, избрана посредством онлайн гласоподаване на уеб страницата на медията, и специфичната премия „ Мисия в интерес на обществото ”, която се връчва от вестник „ 24 часа ”.



„ Това е голямо самопризнание за А1 – компанията, която ми дава опция да осъществявам нещата, които имам вяра, че са верни. Признание е за моя екип, част от който довечера е тук – без вас нищо към мен няма да е същото. Признание за това, че пътят, който сме избрали за развиване на нашата промишленост, е верен. Признание за напъните, които аз и моят екип поставяме, с цел да свържем хората с цифровия метод на живот.



Днес знаем единствено 5% от това, което ще знаем след 30 години. В никоя друга ера знанието не е било толкоз елементарно налично, само че и в никакъв случай способността да учиш нови неща не е била толкоз определяща за добруването на индивида. Светът се трансформира. И към този момент не е задоволително единствено да знаем. Вече е значимо да продължаваме да учим и да се развиваме. Защото единствено по този начин ще можем да посрещнем бъдещето ”, показа Александър Димитров при приемането на премията.



Новият „ Мениджър на годината ” е в основата на трансформацията на една от най-големите компании у нас – А1. Той трансформира познатата като мобилен оператор компания в телеком от ново потомство. Неговото ръководство се свързва с новия напредък на А1, която за втора поредна година регистрира позитивни финансови резултати и възвърна лидерската си позиция на телеком пазара. През 2018 година Александър Димитров реализира една от най-мащабните ребрандинг акции, предприемани на българския пазар, трансформирайки Мтел в А1. През последните две години компанията разшири доста своето портфолио, което сега с изключение на мобилни услуги включва високоскоростен домакински интернет, цифрова и сателитна телевизия, три лични спортни канала под марката MAX Sport, cloud и IoT решения за бизнеса и крайни клиенти, музикалната стрийминг платформа A1 Xplore Music, финансови услуги като A1 Wallet и А1 Кредитна карта и доста други.

Александър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема актуалната си позиция от 1 октомври 2015 година, когато се причислява към екипа на A1 от Виваком, където заема поста основен търговски шеф от 2008 година. Преди това е бил търговски шеф (2001 – 2006) и основен изпълнителен шеф (2006 – 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и международно стопанство в София.

„ Мениджър на годината ” е конкурс за достижения в региона на висшия мениджмънт в България. Целта му е да отличи тези ръководители, които сполучливо ръководят фирмите в България, като употребяват най-хубавите практики в ръководството и имат нужните за един отличен управител личностни характерности. През 2018 година състезанието се провежда за единадесети следващ път и се организира на три стадия в интервала юни – октомври. Участници в състезанието са хора на най-високо управническо равнище – шефове, изпълнителни шефове, ръководители на управителните органи, представляващи водещите компании в България и виновни за вземането на стратегически решения за тяхното действие и развиване.

Партньорска публикация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР