Главният изпълнителен директор и създател на Facebook Марк Зукърбърг обеща

...
Главният изпълнителен директор и създател на Facebook Марк Зукърбърг обеща
Коментари Харесай

Новогодишното обещание на Марк Зукърбърг

Главният изпълнителен шеф и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг даде обещание да " поправи " обществената мрежа.

Той дефинира това в своето персонално предизвикателство за 2018 година

В обява на страницата си в обществената мрежа той написа, че се позволяват прекалено много неточности при използването на политиките и предотвратяването на злоупотребите с неговото създание.

Зукърбърг посочи разпространяването на подправени вести по време на американските избори. Фейсбук беше подложена на критика за това, че позволяваше политически реклами, свързани с Русия, да повлияят на хода на гласуването напрезидентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, написа BBC.

Зукърбърг декларира, че има намерение да се концентрира върху " значимите въпроси ", като изброява " отбрана на обществената мрежа от злоупотреби и ненавист, отбрана от интервенция от страна на страните управляващи, и гарантиране, че времето, прекарано във Фейсбук, е добре изразходвано време ".

" Ние няма по какъв начин да предотвратим всички злоупотреби, само че понастоящем позволяваме прекомерно доста неточности в предотвратяването на зловредното потребление на нашите принадлежности ", смутен е основателят на обществената мрежа.

" Ако успеем да се оправим с това предизвикването, ще приключим 2018 година на една доста по-добра траектория. Това ще бъде сериозна година на самоусъвършенстване и чакам да се научим на доста неща, с цел да решим проблемите дружно. ", написа още Зукърбърг.



Създателят на Фейсбук акцентира, че доста хора през днешния ден са изгубили вярата, че те управляват технологията. " Един от въпросите е за централизацията против децентрализацията. Много от нас влязоха в технологията, тъй като имаме вяра, че тя може да бъде децентрализираща мощ, която дава повече власт в ръцете на хората. (Първите четири думи на задачата на Фейсбук постоянно са били " дайте на хората властта " ). Но през днешния ден доста хора са изгубили религия в това заричане. ", написа Зукърбърг.

Той декларира своите годишни провокации от 2009 година насам. Ето какви са били предходните:

2009 - Да нося вратовръзка всеки ден

2010 - Да науча мандарин

2011 - Ако хапвам месо, да се самоубия

2013 - Да се срещам с по един нов човек всеки ден, отвън Фейсбук

2015 - Да чета по две книги на месец

2016 - Да изградя изкуствен интелект, който да ми оказва помощ да ръководя семейството и работата си

Тазгодишното заричане на Зукърбърг бе разкритикувано от мнозина. Потребители пишат, че той в действителност е заречен да си прави работата като изпълнителен шеф на най-голямата обществена мрежа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР