Главният изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ

...
Главният изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова обсъди с КРИБ привличането на чужди работници

Главният изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на КРИБ господин Евгений Иванов организира среща в Министерски съвет с вицепремиера по икономическата и демографската политика и ръководител на Националния съвет по тристранно съдействие (НСТС) госпожа Марияна Николова по негова молба, оповестиха от КРИБ. Основна тематика на срещата бяха предложенията на КРИБ за усъвършенстване на законодателството и процедурите за разрешаване на престояване и работа в Република България на чужденци от трети страни.

Депозирани бяха настояванията на КРИБ настрана и като продължение на извършената работна среща на 26 ноември 2019 година в Министерски съвет, на която бяха показани писмени оферти от името на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за промени и допълнения в нормативната уредба за трудовата имиграция, като настояванията на КРИБ касаят съответни проблеми при реализиране на импорт на работна мощ в обособените категории.

„ Обнадеждени сме от придвижването на въпроса за трудовата имиграция, изключително откакто ресорът беше стихотворец от вицепремиера госпожа Николова “, разяснява изпълнителният шеф на КРИБ след срещата. „ Доволни сме от декларираната подготвеност за предприемане от кабинета на ограничения, които да облекчат режима за влизане на служащи от трети страни. Приветстваме и резултатите от визитата на госпожа Николова в Индия и извършените там диалози в тази тенденция, в резултат на което към този момент са импортирани у нас близо 200 строителни служащи от Индия “, сподели господин Иванов.

В резултат на срещата е реализирана договореност сигнали от работодатели за нарушавания в тази област да бъдат изпращани до вицепремиера госпожа Николова, която се ангажира персонално да следи възможни нарушавания при облекчаването на процедурите за импорт на служащи от чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР