Главният изпълнителен директор Джейсън Цитрон обяви, че работната сила на

...
Главният изпълнителен директор Джейсън Цитрон обяви, че работната сила на
Коментари Харесай

Discord ще съкрати 17% от работната си сила

Главният изпълнителен шеф Джейсън Цитрон разгласи, че работната мощ на Discord ще бъде понижена със 17%, което e към 170 души. Той акцентира, че това решение е било належащо, с цел да се усили гъвкавостта и успеваемостта на съдействието в границите на компанията в изискванията след пандемията.

В обръщението си към чиновниците Ситрон отбелязва, че през последните години личният състав на компанията се е нараснал 5 пъти. Това е довело до увеличение на броя на плановете и до понижаване на общата успеваемост. Той също по този начин призна, че това бързо разгръщане на компанията е било по-малко дейно от предстоящото.

Въпреки съкращенията, финансовото положение на Discord не буди безпокойствие. Според източници, осведомени със обстановката, компанията е набрала общо към 1 милиард $ вложения и разполага с над 700 милиона $ в брой и възнамерява да е на облага още тази година. През 2021 година Discord отхвърли предложение за придобиване от Microsoft на стойност 12 милиарда $ и в този момент обмисля първично обществено предложение (IPO).

Съкращенията са най-големите досега за Discord, откакто през август предходната година компанията редуцира 4% от работната си мощ. Извършените съкращения отразяват трендовете, следени в цялата софтуерна промишленост. Примерите с Гугъл и Amazon, които също оповестиха огромни съкращения единствено акцентират необятно публикуваните промени в ИТ бранша.

Като част от поддръжката си за съкратените чиновници Discord предложи компенсационен пакет, който включва 5 месеца заплатен отпуск, допълнен с по една седмица за всяка година работа в Discord. Освен това компанията ще удължи обществените придобивки на засегнатите за същия интервал, ще даде тримесечни услуги за подкрепяне на заетостта и ще обезпечи достъп до Модерно опазване на здравето до края на 2024 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР