Главният изпълнителен директор Чарлз Хоскинсън намекна за предстоящото разгръщане на

...
Главният изпълнителен директор Чарлз Хоскинсън намекна за предстоящото разгръщане на
Коментари Харесай

Cardano се доближава до пускането на ZK-rollups

Главният изпълнителен шеф Чарлз Хоскинсън загатна за идното разрастване на rollups с нулево познание (zk-rollups) в блокчейна на Cardano.

В ново видео Хоскинсън беше запитан за неналичието на полемики към решението за мащабиране. Той разкри, че технологията ще бъде включена в страничната верига Midnight, само че не даде повече детайлности.

ZK-rollups е технология, която валидира транзакции благодарение на доказателство за нулево познание, след което ги групира в една транзакция, която главната верига може да верифицира благодарение на SNARK.

Този развой понижава натоварването на главната верига и усъвършенства скоростта на транзакциите. Етериум нормално употребява ZK-rollups за решения за мащабиране от втори пласт.

Едно от преимуществата на ZK-rollups е, че доказателството с нулево познание разрешава на изпращача да потвърди нещо, без да споделя сензитивна информация с получателя.


 


Тази технология обезпечава по-висока пропускателна дарба, по-добра сигурност и функционалности за отбрана на персоналните данни на блокчейн мрежи като Етериум, а скоро и Cardano .

Коментарите на Хоскинсън подсказват, че Cardano ще употребява ZK-rollups в Midnight за несъмнено засвидетелствуване на частни данни, а не за мащабиране.

Midnight е странична верига на Cardano, която дава приоритет на отбраната на данните за разработчиците и потребителите. Хоскинсън загатна, че повече информация ще бъде разкрита на по-късна дата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР