Главният инспектор на министерството на правосъдието на САЩ започна разследване

...
Главният инспектор на министерството на правосъдието на САЩ започна разследване
Коментари Харесай

Разследват US правосъдното министерство за опит за промена на изборните резултати

Главният контрольор на министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие за това дали някогашни или сегашни представители на ведомството са били ангажирани в "неуместни опити " за катурване на резултатите от президентските избори през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.

Главният контрольор Майкъл Хоровиц съобщи през днешния ден, че следствието ще изследва изказванията, касаещи държанието на някогашни и сегашни чиновници на ведомството. Разследването няма да се разпростре върху други държавни представители, предава Българска телеграфна агенция.

То бе оповестено, откакто в. "Ню Йорк таймс " заяви, че някогашният помощник-главен прокурор Джефри Кларк е обсъждал проект с тогавашния президент Доналд Тръмп за отстраняването на изпълняващия длъжността основен прокурор в опит да се оспорят резултатите от изборите през 2020 година и да се насочи подправеното изказване, че е имало огромни изборни измами.

Бившият основен прокурор Уилям Бар и представители на изборните органи споделиха, че не е имало сходни измами на изборите през ноември 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР