Главният инспектор на американското министерство на правосъдието Майкъл Хороуиц ще

...
Главният инспектор на американското министерство на правосъдието Майкъл Хороуиц ще
Коментари Харесай

Докладът от разследването на ФБР за руската намеса ще бъде публикуван на 9 декември

Главният контрольор на американското министерство на правораздаването Майкъл Хороуиц ще разгласява на 9 декември отчета на ведомството за ранните стадии от следствието на ФБР за съветската интервенция в американските избори, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Докладът ще има минимални редакции, разясни Хороуиц в писмо до сенатора Линдзи Греъм, републиканския ръководител на комисията по правораздаването в Сената на американския Конгрес. Хороуиц се чака да се яви пред комисията на 11 декември, с цел да разисква с нея заключенията на отчета. Документът евентуално ще съживи дебатите за политически обремененото следствие, което хвърля сянка върху администрацията на президента Доналд Тръмп още от началото й. Тръмп дълго време настояваше, че следствието на неговата предизборна акция е " лов на вещици ".

Публикуването на отчета ще стане в миг, в който Камарата на представителите води следствие за импийчмънт на президента Тръмп и ревизира дали администрацията на Тръмп е полагала старания да упражни напън над Украйна да проверява демократическия противник на Тръмп -Джо Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР