Главният икономист на КНСБ Любослав Костов заяви, че държавата се

...
Главният икономист на КНСБ Любослав Костов заяви, че държавата се
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Държавата се провали като работодател. Протестите ни ще продължат

Главният икономист на КНСБ Любослав Костов съобщи, че страната се е провали като шеф. " Работодателите в частния бранш подвигнаха междинната заплата с 11 %, а в държавно-бюджетната сфера към този момент 15 месеца няма растеж на заплатите. Хората не са отговорни за растежа и инфлацията ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ. 

" Избори идват и си отиват, неприятното е, че се сещаме за приходите, за хората и за пенсионерите когато дойдат тези избори, по-късно забравяме. Трябва да спрем да гледаме на евтината цена на труда като конкурентно преимущество и да се хвалим - " елате в България ". Това не ни прави услуга, в противен случай - неравенствата се задълбочават в приходите, работещите небогати си седят години на един и същи %. Българинът харчи повече в сравнение с получава и то не тъй като е разточителен, а тъй като тегли заеми, с цел да посрещне разноските ", добави Костов.

" Нашите митинги ще продължат пред Народното събрание до момента в който не бъдат изпълнени нашите претенции ", приключи икономистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР