Главният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн заяви в

...
Главният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн заяви в
Коментари Харесай

Филип Лейн, ЕЦБ: Повишаването на лихвите през декември няма да е последното

Главният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн съобщи в изявление за финансовата новинарска организация Market News, което беше обещано на 16-и ноември и беше оповестено в понеделник, че не чака покачването на лихвените проценти, което ще се случи през декември, да е последното, заяви БНР.

Лейн означи, че ЕЦБ чака да продължи да покачва лихвите, само че означи, че оценката на настоящата обстановка демонстрира, че " една платформа за обсъждане на ново доста огромно нарастване със 75 базисни пункта към този момент не съществува “.

Той въпреки всичко призна, че цените на силата " евентуално ще останат по-високи от предстоящото ", защото " рисковете за доставките на природен газ ще останат в действие и през идната година ".

Говорейки за опцията от криза в еврозоната, Лейн сподели, че има вяра, че в случай че въпреки всичко има криза, тя ще бъде " лека и къса ", само че не изключи разновидността да бъде " по-голяма и по-продължителна ".
В момента липсва подтик за трето следващо нарастване от 75 базисни пункта на съвещанието на ЕЦБ на 15 декември, съгласно източници, осведомени с лихвената политика на централната банка. ЕЦБ към този момент увеличи лихвения % по депозитите с общо 200 базисни пункта от юли насам, като в това време еврозоната евентуално стартира да навлиза в криза, до момента в който инфлацията евентуално е покрай своя пик.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР