Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу е подала оставка

...
Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу е подала оставка
Коментари Харесай

Главният финансов директор на Huawei се оттегли от управлението на ключова дъщерна фирма

Главният финансов шеф на Huawei Мън Уанджоу е подала оставка като член на борда на шефовете на Hangzhou Huawei Enterprises Communications Technologies Co – дъщерна компания на телекомуникационния колос, излиза наяве от данни на търсачката за фирмена информация „ Тиенйенча " (Tianyancha).
Това е част от по-широко преструктуриране на дъщерните сдружения на Huawei, което тече през последните месеци, и което – съгласно наблюдаващи – демонстрира, че компанията селектира евентуални висши мениджъри и прецизира техните отговорности, тъй че да се приготви по-добре за набиращата скорост борба със Съединени американски щати.
Преди година Мън Уанджоу бе арестувана на летището във Ванкувър по искане на Вашингтон и сега чака решението на канадския съд за екстрадицията си в Съединени американски щати. По тази причина относително дълго време към този момент тя не е в положение да извършва отговорностите си във компанията. Освен отдръпването на Мън, шефът на пекинския проучвателен институт на Huawei Тиен Синпу заменя като президент на ротационен принцип Гуо Пин отпред на ханджоуското отделение на телекомуникационния колос. Той ще бъде и новият законов представител на Huawei.
През ноември, създателят на Huawei Жън Джънфей напусна президентския пост на пекинското отделение Beijing Huawei Digital Technology Co, а с него напуснаха и още няколко от остарялата генерация висши мениджъри.
Според Ма Дзихуа, дълготраен специалист и анализатор на бранша, измененията по върховете на Huawei демонстрират, че компанията стартира да ползва „ самодейна тактика ", защото се приготвя за продължителна война със Съединени американски щати. „ Проучванията и развойната активност са от голямо значение за развиването на Huawei, тъй че издигането на Тиен е избор, подбуден от управнически претекстове ", показва той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР