Главният финансов директор на Хуауей Мън Уанджоу вече година се

...
Главният финансов директор на Хуауей Мън Уанджоу вече година се
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei отбеляза годишнината от ареста си с писмо

Главният финансов шеф на „ Хуауей " Мън Уанджоу към този момент година се бори против изгонването ѝ в Съединени американски щати по обвинявания в нарушение на глобите против Иран. В тази връзка тя разгласява онлайн писмо в което разказва своята „ беззащитност " и „ боязън ", оповестява " Радио Китай ".

На 1 декември предходната година Мън, която е и щерка на създателя на „ Хуауей ", на път за бизнес среща в Мексико слезе от самолета във Ванкувър, където трябваше да се трансферира на идващия полет. След три часа разпит от канадските чиновници на летището тя бе задържана по искане на Съединени американски щати. Вашингтон съобщи, че Мън е нарушила американските наказания против Ирак, а Пекин, че обвиняванията са политически стимулирани.

На уеб страницата на компанията Мън Уанджоу разгласява отворено писмо, в което в детайли разказва живота си в Канада и благодари на хората, които я поддържат. В него тя споделя: „ Изминалата година бе изпълнена със боязън, болежка, разочарования, беззащитност, тъга и битка. През последната година се научих също да се изправя и приема обстановката, в която се намирам. Вече не се опасявам от неизвестността. "

Тя бе пусната под гаранция с устройство за електронен мониторинг, само че ѝ бе разрешено да обикаля из огромна част от Ванкувър. „ Арестът промени живота ми, даде ми повече време за моите занимания като изобразяване и четене ", написа в писмото си Мън, отбелязвайки, че канадците са положителни хора.

Главният финансов шеф на „ Хуауей " бе задържана малко след работната вечеря на китайския ръководител Си Дзинпин и американския президент Доналд Тръмп, на която двамата се пробваха да се договорят да сложат завършек на комерсиалния спор на срещата на върха на Г-20 в Аржентина. Задържането обтегна и връзките сред Китай и Канада.

„ Китай не би трябвало да поема отговорност за компликациите във взаимоотношенията с Канада ", съобщи представителят на китайското Външно министерство Гън Шуан. „ Призовавам избраното отново канадско държавно управление да се отнася съществено към формалната позиция и терзания на Китай и неотложно да освободи Мън Уанджоу, както и да възвърне китайско-канадските връзки с действителни дейности. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР