Главният европейски преговарящ за Brexit предупреди европейските законодатели в четвъртък, че

...
Главният европейски преговарящ за Brexit предупреди европейските законодатели в четвъртък, че
Коментари Харесай

Барние: Няма причина за оптимизъм за Brexit

Главният европейски договарящ за Brexit предупреди европейските законодатели в четвъртък, че няма причина за оптимизъм, че Брюксел и Лондон ще реализиран единодушие за бракоразвод.
Оценката си Мишел Барние Барние произнесе, откакто депутатите обявиха, че не може да се реализира договорка за Brexit без ирландската защитна уговорка, която английският министър председател Борис Джонсън изиска да бъде извадена от съглашението, съобщи БГНЕС.
" Не мога обективно да ви кажа дали контактите, които осъществихме с държавното управление на господин Джонсън, ще доведат до съглашение сред през днешния ден и средата на октомври ", сподели Барние пред водачите на парламентарната група.
„ Нямаме никаква причина да бъдем оптимисти “, добави Барние.
Следващата седмица евродепутатите ще гласоподават в Народното събрание в Страсбург за предложение за потвърждаване и затвърждаване на европейската позиция за договаряния - и ще слагат виновността за безизходицата в договарянията твърдо оттатък Ламанша в Лондон.
" Резолюцията акцентира доста ясно обръщение: не можете да постигнете съглашение без защитния механизъм. Наистина не може да бъде по-ясно ", съобщи Давид Сасоли, ръководител на Европейския парламент пред публицисти в Брюксел.
" Резолюцията гласи, че в случай че има овакантяване без договорка, тогава за това напълно носи отговорност Обединеното кралство ", добави той на конференция след брифинга на Барние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР