Главният епидемиолог на Китайския център за контрол и превенция на

...
Главният епидемиолог на Китайския център за контрол и превенция на
Коментари Харесай

Китай настоя за разследване на починали в САЩ доста преди първата официална жертва на COVID-19

Главният епидемиолог на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите Жен Гуан прикани за задълбочено следствие на информациите за две жертви на новия ковид (COVID-19) в Съединени американски щати, умряли надлежно на 6 и 17 февруари, доста преди формалната първа жертва на заболяването в Съединени американски щати, която беше оповестена на 29 февруари - 50-годишен мъж в щата Вашингтон.

Жен Гуан също по този начин изиска Световната здравна организация (СЗО) да взе участие в следствието. " Не единствено китайски учени като мен имат въпроси кой е същинският нулев пациент в страната. Американската общност и специалисти също се надяват, че държавното управление на Съединени американски щати ще даде явен отговор ", настоя той пред печатния китайски официоз за интернационална политика Global Times.

Преди дни здравните управляващи в окръг Санта Клара, щата Калифорния идентифицираха въпросните двама умряли.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, американският държавен секретар Майк Помпео и няколко други висши американски властници разкритикуваха първичния отговор на епидемията от ковид от страна на управляващите в Китай, обвинявайки СЗО, че е има пръст в този въпрос.

Съединени американски щати са страната надалеч пред останалите страни в света по брой на жертвите и инфектираните от новия ковид. Към момента записаните умряли са към 50 000 души, а публично записаните инфектирани - близо 870 000 души.

/news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР