Главният епидемиолог и архитект на по-либералния подход в борбата с

...
Главният епидемиолог и архитект на по-либералния подход в борбата с
Коментари Харесай

Архитектът на стратегията срещу Ковид-19 в Швеция призна, че има твърде много починали

Главният епидемиолог и проектант на по-либералния метод в битката с ковид в Швеция призна, че страната му е понесла прекалено много смъртни случаи от Covid-19 и е трябвало да направи повече за прекъсване разпространяването на болестта, осведомят " Гардиън " и " Ройтерс ".
 Коронавирус: Швеция записва минимум случаи от 27 март
Коронавирус: Швеция записва минимум случаи от 27 март

Скандинавската страна удостовери 232 нови случая в понеделник

Андерс Тегнел, който преди подлага на критика други страни поради прецизните ограничавания, които съгласно него не са ефикасни на дълъг интервал, разяснява пред Шведското радио, че е изцяло явно, че страната е имала капацитет за възстановяване на това, което са създали.

Запитан дали прекомерно доста хора са умряли в Швеция, той отговори: " Да, безусловно ". Тегнел добави, че страната ще би трябвало да намерения дали има метод за попречване на такава висока смъртност в бъдеще.

Признанието е на фона на данните, които демонстрират, че в Швеция смъртността на глава от популацията е най-висока в света в седемте дни до 2 юни . Преди няколко дни шведското държавно управление се огъна пред натиска на опозицията и даде обещание да бъде образувана комисия за обзор на тактиката на скандинавската страна в битката с ковид.
 Опозицията в Швеция изиска комисия за разследане на ограниченията против ковид
Опозицията в Швеция изиска комисия за разследане на ограниченията против ковид

Умерената партия и популистката " Шведски демократи " желаят комисията да стартира работа преди лятото

" Ако се надигнем пред същото заболяване още веднъж, като знаем тъкмо това, което знаем през днешния ден, мисля, че ние ще създадем нещо сред това, което Швеция стори и това, което останалата част от света направи ", изясни Тегнел и добави, че е добре да се знае какво тъкмо да се блокира за по-добро попречване разпространяването на инфекцията.

Според обява в Ourworldindata.com броят на умрелите от ковид в Швеция е най-високият в света на глава от популацията за интервала от седем дни до 2 юни . Падат се по 5,29 умряли на милион дневно спрямо 4,48 във Англия.
 Дания и Норвегия отварят границите между тях, Швеция е изключена
Дания и Норвегия отварят границите между тях, Швеция е изключена

Швеция вижда в това политическо решение, а не здравно обосновано

Разчитайки на възприятието за цивилен дълг на шведите, Швеция затвори учебните заведения за учениците на възраст над 16 година и забрани събиранията с повече от 50 души , само че единствено поучава, а не подреди на хората да заобикалят пътуванията и да не посещават родственици и заболели. Магазините, заведенията за хранене и фитнесите останаха отворени.

Въпреки че има признаци, че публичното мнение стартира да се трансформира, социологически изследвания демонстрират, че множеството шведи поддържат по-либералната тактика.
 Посланикът на Италия се нахвърли на основния епидемиолог на Швеция
Посланикът на Италия се нахвърли на основния епидемиолог на Швеция

Италианският дипломат Марио Коспито отхвърли догатката, че страната му е по-лошо позиционирана

В Швеция коронавирусът лиши живота на 4468 души, което съставлява 449 умряли на 1 милион шведи спрямо 45 в Норвегия, 100 в Дания, 58 във Финландия, 555 в Италия, 581 в Испания и 593 във Англия.

Но Тегнел акцентира пред Шведското радио, че не е ясно страната какво друго е трябвало да направи и дали рестриктивните мерки е трябвало да бъдат наложени по едно и също време вместо малко по малко.

Анике Линде, предшественикът на Тегнел като основен епидемиолог от 2005 до 2013 година, разяснява предходната седмица, че в началото е подкрепила тактиката на страната , само че по-късно е изменила вижданията си поради високата смъртност измежду възрастното население.
 Скептични специалисти в Швеция: Липсата на обсада за COVID-19 е ужасна неточност
Скептични специалисти в Швеция: Липсата на обсада за COVID-19 е ужасна неточност

Либералният метод на Швеция пренебрегвал науката

" Изобщо нямаше тактика за възрастните. Сега разбирам ", означи Линде пред Шведската национална телевизия. Тя добави, че друга основна неточност е догатката, че коронавирусът ще е като сезонния грип.

" Изобщо не се държа като грип. Разпространява се по-бавно и има по-дълъг инкубационен интервал . Това прави по-трудно засичането му и построяването на имунитет на популацията ", счита тя. Линде добави, че Швеция е можело по-добре да се оправи, следвайки другите скандинавски страни, които затвориха границите и вложиха в тестване и следене в по-голям мащаб.

Миналия месец изследване сподели, че единствено 7,3% от популацията на Стокхолм има антитела против вируса.
 Само 7,3% с антитела в Стокхолм
Само 7,3% с антитела в Стокхолм

Това са първите резултати от изследване на организацията за наличието на антитела измежду шведите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР