Главният докладчик на ХДС/ХСС за Румъния и България и член

...
Главният докладчик на ХДС/ХСС за Румъния и България и член
Коментари Харесай

Германски депутат от новите европейски политици ни обърка за Шенген

Главният докладчик на ХДС/ХСС за Румъния и България и член на Комисията по външни работи на немския Бундестаг Николас Льобел пристигна у нас и ни сподели какво значат " нови европейски политици ". 32-годишният народен представител се причислява точно към тази нова вълна в европейската политика.

В България обаче той образно потвърди, че и новите европейски политици малко ще се разграничават от познатите ни до момента, изключително в своята променчивост. На среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева Льобел съобщи, че " е пристигнало времето да убедим Европа, че България е изпълнила критериите за участие и може да стане част от Шенген ".

Въобще няма и сянка от подозрение, че Германия ще ни поддържа в напъните да влезем в Шенгенското пространство и в Еврозоната.

" Изключително съм впечатлен от стабилността на България - финансова, икономическа, политическа, и имам вяра, че тази непоклатимост способства доста за нейното развиване ", е подчертал Николас Льобел. Той е декларирал, че Европейският съюз има потребност от постоянна България и по тази причина страната би трябвало да бъде подкрепена в желанието й да стане член на Шенгенското пространство.

В изявление пред Българска национална телевизия обаче, часове след тези хвалебствия, нещата се трансформират. Според Льоблен, тъкмо в настоящия миг, поради разнобоя по миграционната политика измежду страните-членки, само че и поради сънародниците ни, които изпълниха Германия в последно време, " присъединението ни към Шенген е нереалистично ". Освен това преди европейските избори с тематиката може и да се злоупотреби, по тази причина най-подходящо е решението да пристигна след тях, добавя депутатът. Само че не е прецизирал по кое време след изборите през месец май 2019 - година, две или повече.

Въпросът е по кое време немският нов политик е бил откровен - при Караянчева или пред Българска национална телевизия. Защото двете позиции са радикално разнообразни и дават доста друга вероятност пред страната ни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР