Главният дизайнер на луксозната марка на Nissan – Infiniti, Карим

Главният дизайнер на луксозната марка на Nissan – Infiniti, Карим ...

Дизайнерът на Infiniti напусна компанията.


Главният дизайнер на луксозната марка на Nissan – Infiniti, Карим Хабиб, подаде оставка, обявиха от компанията и допълниха, че мястото му ще бъде заето от Тайсуке Накамура.

Хабиб става поредният шеф в компанията извън японските мениджъри, който напуска, като канадецът прекара около 2 години на поста. Вълната напускащи шефовете, които не са японци, набра скорост в Nissan след ареста и оставката на предишния шеф на компанията и на Renault-Nissan Карлос Гон.

Накамура е дизайнер, чиято кариера се е развила изцяло в Nissan, където той работи от 1993 година насам. Досега той отговаряше за развитието на дизайна на Infiniti и на практика има влияние върху дизайна на марката от 2018 насам.

Официалното съобщение на Infiniti посочва, че Накамура поема новия си пост от 1 септември, като Тайсуке ще е подчинен на директора на глобалния дизайн на Nissan Алфонсо Албайс.

Все още не са ясни причините, поради които Хабиб е подал оставка. Той стана директор по глобалния дизайн на Infiniti през юли 2017, като преди това заемаше същия пост в BMW.

Преди Хабиб от Nissan си тръгна сериозна група чуждестранни топмениджъри, в която влязоха Даниеле Скилачи, Хосе Муньос и Тревън Ман.

Гон очаква началото на процеса срещу него в Токио, като са му повдигнати обвинения във финансови машинации, укриване на доходи и злоупотреби, като бившият шеф твърди, че не е извършил нищо нередно и е станал жертва на заговор и преврат в японската компания, организирани от неговите колеги в борда на директорите.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg