Главният директор на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши

...
Главният директор на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши
Коментари Харесай

Страхливите българи: Рогозин заплаши България с ядрена ракета

Главният шеф на съветската галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин заплаши България, Румъния, Черна гора и Швеция с нуклеарна ракета. " С какво е добра " Сармат "? Няма да желае единодушие за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите всякакви шведи. " Това написа в Туитър Рогозин, който е и някогашен вицепремиер на Русия.

Поводът за опасността му е отводът на България да даде въздушен кулоар на съветски аероплан, с който съветският външен министър Сергей Лавров да дойде на двудневно посещаване в Сърбия. То беше планувано за 6 и 7 юни. Северна Македония и Черна гора също отхвърлиха да отворят въздушното си пространство за самолета на Лавров. Рогозин и различен път е излизал с сходни провокации. През април той написа в Туитър, че при нуклеарна война Русия може да унищожи страните от НАТО за половин час.

По тематиката се изрече и зам.-председателят на горната камара на съветския парламент Константин Косачов. Той съобщи, че груповият отвод на България, Черна гора и Северна Македония да пропуснат самолета на съветския външен министър Сергей Лавров е ориентиран против две суверенни европейски страни, както и че е нужна взаимна твърда реакция на Русия и Сърбия. През април от съветското министерство на защитата оповестиха, че Русия e тествала новата cи междyконтинентална балиcтична pакета " Сармат ". Президентът Владимир Путин тогава акцентира, че това ще накара враговете на Москва да спрат и да се замислят. Военните оповестиха, че дълго чаканата ракета " Сармат " е била изстреляна за първи път от Плесецк в Северозападна Русия и е поразила цели на близо 6000 км. на полуостров Камчатка. Обхватът на ракетата е над 17 700 км и може да носи до 10 тежки бойни глави.

Вот чем хорош " Сармат "? Он у трусливых болгар, злопамятных румын и предавших нашу общую историю черногорцев согласие на пролёт спрашивать не будет. Равно по какъв начин и у прочих шведов.
— РОГОЗИН (@Rogozin)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР