Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че от

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че от
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев посочи защо ще се наложи въвеждането на още по-строги мерки!

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че от страните от Балканския полуостров ние сме на второ място по заболеваемост и на трето място в Европейски Съюз по този индикатор.

На 13 място сме в Европейски Съюз по заболяваемост. От 16 в този момент сме на 13-то място. Ба Балканския полуостров дружно със Северна Македония сме на челните места. Тя е на първо, ние на второ по заболеваемост.

По отношение на смъртност сме на 3-то място, а при тестванията сме с 40% позитивни. Има един лек спад на тестванията в последните 2 седмици.

Опитвам се да намеря нещо позитивно. То е доста релативно. При съпоставяне на двата последни 14-дневни интервала в България има повишение на двата интервала с 1,8%. Има страни, където то е доста по-голямо. Има и с негативна наклонност. Впечатление прави Белгия, където са – 43%.

В момента сме в обстановка, в която би трябвало да вземем доста окончателно решение. Или като общество започваме да съблюдаваме ограниченията, или вкарваме нови ограничения, които са въведени в доста страни в Европа. В противоположен случаи стават от ден на ден заболели и от ден на ден смъртни случаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР