Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че всички

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че всички
Коментари Харесай

Държавата остана на автопилот - всички участници в КСНС са си вкъщи

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, сега се ревизират тестванията им и се чака разпореждане от РЗИ за карантина.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са карантинирани, потвърдиха за БНР източници от Министерския съвет. 

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев също е под карантина и ще работи отдалечено. Основната му задача е подготовка на бюджета за идната година, обясниха за БНР от неговия кабинет.

Василев беше измежду участниците във Консултативния съвет по национална сигурност, след чието съвещание ръководителят на Народно събрание Никола Минчев даде позитивен резултат за Covid-19.

" Съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето от 22.10.2020 година и разпоредбите на РЗИ за нейното приложение, аз НЕ подлежа на наложително карантиниране, защото съм преболедувал Covid по-малко от 3 месеца преди контакта със инфектиран. Тестът ми за Covid -19 е негативен. Във връзка с това имам намерение да продължа да извършвам отговорностите си ".

И ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ще се самоизолира след присъединяване си в КСНС. В пост в обществените мрежи тя насочи и рецензии към Никола Минчев, като  дефинира държанието му като - изтъквам - безгрижно.

Петков трябваше да се срещне през днешния ден с управленията на петте национално представителни работодателски организации. Преди седмица те желаеха разговор, с цел да се търсят решения на проблемите с цените на електрическата силата и на природния газ за небитовите консуматори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР