Главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев е изпратил писмо до

...
Главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Учат бъдещи стоматолози, че ваксина причинява аутизъм

Главният държавен контрольор доктор Ангел Кунчев е изпратил писмо до екипа на катедра " Детска дентална медицина " към МУ София, в което упорства новият им учебник от 2018 година " Клиника на детската дентална медицина " да бъде изтеглен, да бъде написано опровергаване, а виновниците да понесат отговорност.

Причината?

Публикувана е погрешна и рискова информация в учебника, от който учат бъдещите лекари по дентална медицина. В него е написано, че имунизацията срещу морбили предизвиква аутизъм и това било потвърдено от труда на Андрю Уейкфийлд.

Вече на всички ни е ясно, че имунизациите не предизвикват аутизъм от многочислените съществени научни изявления. Недопустимо е сериозен медицински учебник да съдържа сходна информация и сходни издания да се пишат безрезервно без да се ревизира достоверността на източника на информация, сигнализира блогът " Наука и сериозно мислене ".

" Абсурдно е да се твърди, че имунизацията предизвиква аутизъм ", съобщи пред Dir.bg доктор Ангел Кунчев, потърсен за коментар по случая, а по-късно добави: " Това е служебна преписка и не знам по какъв начин е изтекла тази информация, само че защото към момента нямам отговор от катедрата по " Детска дентална медицина ", ще разясня, откакто получа информация от тях ".

Dir.bg потърси за реакция ръководителя на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков, само че след 2 дни отсрочване, от офиса му обявиха, че не разясняват университетски издания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР