Главният държавен инспектор Ангел Кунчев лансира идеята за въвеждане на

...
Главният държавен инспектор Ангел Кунчев лансира идеята за въвеждане на
Коментари Харесай

Предложение: Платено КОВИД лечение за неваксинирани

Главният държавен контрольор Ангел Кунчев стартира концепцията за въвеждане на платено лекуване за неимунизираните против Covid-19. Той сподели, че здравната система е направила всичко допустимо, с цел да обезпечи безвъзмездни ваксини за всички, само че с цел да се форсира ваксина цията, са нужни спомагателни ограничения.

С доброволната ваксина ция очевидно не се получава

И в момента България продължава да е на последно място в Европа с 11% изцяло ваксинирани. Според него обаче не би трябвало обаче за това да се упреква единствено здравната система, тъй като виновност имат и скетпичните нагласите на обществото.  Кунчев предизвести, че „ в случай че продължаваме по този начин, ще платим висока цена “. 

„ Аз съм последовател на американския модел - хората, които са отказали да се имунизират, да заплатят за лекуването си...Обществото не е и длъжно да ти заплаща лекуването поради личния ти дебелоглав и неверието в науката “, каза Кунчев пред Нова телевизия. 

Главният държавен контрольор уточни още, че има различни разновидности за стимулиране на ваксина цията - от разпределяне на бира и пица в Съединени американски щати, през неплатен отпуск вместо болничен в Москва, до бонуси като в курорта „ Албена “.

Задължителна ваксина ция на избрани специалности

Според него би трябвало да има задължение за ваксина ция хората, практикуващи обществено значими професии - лекари, учители, обществени служащи. „ Когато специалността ти е такава, че има риск за хората, с които общуваш, е неприемливо да отказваш ваксина “, заяви Кунчев. По думите му е неуместно в обществените домове единствено 20% от личния състав да е ваксиниран, в случай че се поставят грижи за 90-годишни хора.

Прогнозата за нова вълна не е пресилена

Прогнозата за нова вълна на ковид ната пандемия не е пресилена, разяснява още основният държавен здравен контрольор. Той свърза рисковете с четвърти пик на пандемията с индийския вид на вируса – Делта.

„ Всичко зависи от това, по какъв начин се развиват нещата към нас и по какъв начин се държим ние. Определено има обстоятелства, които ни тормозят като продължаващото разпространение на Делта разновидността на ковид а. Внимателно следим обстановката и, в случай че се постанова, ще наложим ограничения ”, изясни Кунчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР