Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за

...
Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за
Коментари Харесай

Нова детска ясла в „Триадица“ ще бъде изградена върху терени на „Софийски имоти“ ЕАД и Столичната община

Главният проектант на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за изменение на подробния организационен проект за част от квартал 11а, околност „ Манастирски ливади – изток “ по проекта на гр. София за обезпечаване на терен за детско заведение.

  Планът е направен по възлагане на Столична община по отношение на реализирането на Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на детски градини в интервала 2021 – 2023 година.

С проекта се планува четири парцела, три от които благосъстоятелност на „ Софийски парцели “ ЕАД, да се обединят в общ урегулиран аграрен парцел и в него да се построи двуетажна постройка с предопределение за детско заведение.

Теренът е ситуиран на ъгъла на ъгъла на улиците „ Луи Айер “ и „ Флора “ и е с повърхност от 2 дка, което разрешава създаване на детска ясла за 100 деца.

След решение на Столичния общински съвет за отписване на парцелите от капитала на „ Софийски парцели “ ЕАД ще стартира и правенето на капиталовите планове за новото детско заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР