Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за

...
Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за
Коментари Харесай

Министър Кралев: Може да започне проектиране за реконструкция на стадион Българска армия

Главният проектант на Столична община Здравко Здравков издаде виза за планиране на главен ремонт и реорганизация на стадион „ Българска войска “ на сдружение „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, разгласи в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Издадената виза не позволява понижени дистанции към прилежащи парцели или здания, в това число през улица. Тя, както и самият капиталов план, би трябвало да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на член 83 и член 84, защото стадион „ Българска войска “ попада в обсега на охранителна зона на резервата „ Борисова градина “.

Визата влиза в действие с издаването й, защото заинтригувани лица са единствено лицата, по чиято самодейност се издава визата.

В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев по отношение на периодите за подписване на дълготрайно съдействие с управлението на ПФК „ ЦСКА-София “ ЕАД, което да бъде начало на сериозна капиталова политика от страна на клуба.

На идващия стадий е належащо да бъде направен обстоен капиталов план и проект в какъв размер може да бъде осъществен ремонтът и реконструкцията на стадион „ Българска войска “.

Инвеститорът към този момент може да стартира правенето на този план, след приемането на визата “, разгласи Кралев.
Спортният министър изясни, че в това време ММС и ПФК “ЦСКА-София” са почнали работа по основаване на взаимното комерсиално сдружение.

„ В следствие би трябвало да бъдат показани ясни и неоспорими гаранции от страна на вложителя, че може да обезпечи нужната инвестиция за реализиране на плана “, приключи Красен Кралев.

По отношение на ст. „ Българска войска “ министърът напомни, че ММС има поредна политика и единствено в границите на две седмици след представянето на писмо за капиталови планове от страна на ПФК „ ЦСКА-София “ ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към планиране.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР