Главният архитект на София Здравко Здравков подема война срещу визуалния

...
Главният архитект на София Здравко Здравков подема война срещу визуалния
Коментари Харесай

Главният архитект на София обяви война на "визуалния шум"

Главният проектант на София Здравко Здравков подема война против " образния звук " - изобилието на рекламни пана, замърсяващи целия град.

Пред БНР той заяви, че откогато е поел поста през май 2016 година, до момента са свалени към 500 противозаконни рекламни детайла - телефонни кабини, хоругви, реклами по стълбовете и мостовете.

Работим интензивно да почистим града. Този образен звук - натрупването на реклами, е извънредно провокиращ и разтоварването на града от реклама е нещо което целим с новата нормативна уредба, сподели основният проектант на София.

Едно от промените в нормативната уредба ще е двойно нарастване на минималното разстояние сред билбордовете, което в този момент е 50 м. Ще бъде вкаран ред при брандирането на постройките, монтирането на реклами по чадърите и изнасянето на фризерите на улиците, ще се заличи нормативната дупка за понятията зимна и лятна градина. Радикални ще са ограниченията за следене на периодите, тъй че градът да се разчисти от несъразмерния брой реклами с приключването на периодите за прилагане на съответните площи.

Здравков изрази вяра, че до края на януари наредбата ще бъде подготвена за разискване в общинския съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР