Главният архитект на София Здравко Здравков е на разпит в

...
Главният архитект на София Здравко Здравков е на разпит в
Коментари Харесай

Главният архитект на София на разпит по делото Иванчева

Главният проектант на София Здравко Здравков е на разпит в Специализирания углавен съд по делото против отстранената като кмет на регион "Младост " Десислава Иванчева.

От показанията му стана ясно, че в края на предходната година той е сезирал прокуратура поради забавени от нея преписки за градежи в столичния регион.

Подсъдими по тази причина, че са изнудвали за пари строителния бизнесмен Александър Ваклин, са още, някогашната заместничка на Иванчева Биляна Петрова и някогашният областен кмет на "Младост " Петко Дюлгеров.

Пред съда Здравков, който даваше показания, в наличие на юрист, съобщи, че от тримата подсъдими познава единствено Иванчева и Петрова. Показанията му бяха свързани главно с Десислава Иванчева и маниера ѝ на работа, от който имало съществени недоволства. Тя бавела обявления за подписани от него разрешителни за градеж. Преди да сезира прокуратурата за нейното безучастие, Здравков инициирал чуване на Десислава Иванчева в Столичния общински съвет, само че резултат нямало. Затова Здравко Здравков подал сигнал до прокуратурата със седем съответно оплакали се хора, измежду които и Александър Ваклин.
4
Здравков изясни, че още с встъпването на Иванчева като кмет на "Младост " със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, тя е получила изключителното пълномощие да управлява строителните дейности в региона, който ръководи, както и да сформира констативни протоколи при нарушавания.

Разпитът на проектант Здравков завърши.

По делото би трябвало да дадат показания още деветима души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР