Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение

...
Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение
Коментари Харесай

Смъртоносният вирус се настани в Хонконг

Главният админ на Хонконг Кари Лам разгласи през днешния ден изключително състояние и ограничения за ограничение на връзките на града с континентален Китай поради новия ковид, съобщи Ройтерс. Училищата, които в този момент са във почивка поради Лунната нова година, ще останат затворени до 17 февруари. П олетите от и до Ухан, откъдето потегли болестта, ще бъдат спрени, както и придвижването на високоскоростните влакове. Незабавно се анулират и всички публични визити до континенталната част на Китай, както и формалните празнувания на Лунната нова година, уточни Кари Лам.

Местните здравни управляващи потвърдиха за пет случая на инфектирани с ковид. Още 122-ма души се лекуват по съмнения, че са инфектирани.

Япония удостовери трети случай на болестта – жена на към 30 година, живееща в Ухан и пристигнала в Япония на 18 януари, посочи министерството на опазването на здравето.

В Австралия заболелите са към този момент четирима в два разнообразни града. Представител на здравните управляващи означи, че се чакат още случаи на болестта, защото Австралия е известна дестинация за китайски туристи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР