Главния изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади обяви, че

...
Главния изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади обяви, че
Коментари Харесай

Нискотарифните авиокомпании държат почти половината от пазара в България

Главния изпълнителен шеф на Wizz Air Йозеф Варади разгласи, че е допустимо в скоро време да бъде открита и линия сред София и Виена

© Николай Дойчинов Още по тематиката
Wizz Air пуска полет сред Виена и Варна

Нискотарифната самолетна компания открива база в австрийската столица
9 яну 2018
Въпреки проблемите Ryanair остава най-големият нискотарифен транспортьор

WizzAir регистрира най-сериозното процентно нарастване на броя на пасажери през 2017 година
7 яну 2018
Пътниците на летище София доближиха рекордните 6 млн. души

Основната причина за огромния растеж на полетите в този момент са линиите на двете огромни нискотарифни самолетни компании - Wizz Air и Ryanair
3 дек 2017
Wizz Air против " Летище София "

Нискотарифната самолетна компания апелира изравняването на таксите на остарелия и новия терминал и за 2018 година
16 ное 2017
" Летище София ": Гответе се за огромното очакване

С идването на Ryanair летище София се препълни. Сега казусът с опашките се мести от остарелия на новия терминал
20 яну 2017
Как Терминал 2 стана Терминал 1

" Летище София " изравни таксите на двата терминала, с цел да може Ryanair да се реалокира на новия
19 яну 2017
Да повозиш страната за 30 млн. лева

" България ер " е на път да завоюва мегапоръчка за самолетни билети, откакто разчисти конкуренцията
12 яну 2017 Двете огромни нискотарифни самолетни компании на българския пазар Wizz Air и Ryanair през 2018 година ще държат близо половината от пазара на база потенциал в самолетите. Данните бяха показани от основния изпълнителен шеф на Wizz Air Йозеф Варади. Унгарската самолетна компания е първа по този индикатор с 31.3%. На второ място е съперникът й Ryanair с 16.1%. На трето остава националният авиопревозвач " България ер " с 14.6%, следвана от Lufthansa, която държи 7.2% от потенциала на местата. Останалите 30.8% се падат на всички други авиопревозвачи.

Така на Wizz Air и Ryanair през 2018 година се падат над 47% от пазара по индикатор - потенциал в самолетите. На тях главно се дължи и огромния растеж на пасажерите на летище София, които надвишиха 6 млн. в края на предходната година.

В цялата страна

Wizz Air показа и данните си за 2017 година Превозвачът регистрира растеж на база на превозените пасажери на българския пазар от 47%. През 2017 година превозените пасажери на компанията са били 2.5 млн., а година по-рано - 1.7 млн. Това включва активността й на трите летища - София, Бургас и Варна, като през предходната година самолетната компания откри и база в морската столица.

През актуалната 2018 година Wizz Air би трябвало да стартира да оперира по 5 нови линии, които към този момент бяха оповестени от компанията. Капацитетът на местата в самолетите пък ще се усили от 2.6 млн. на 3.3 млн.

Компанията вкарва и нови услуги, като алтернатива за " заключване " на цената на билета за 48 часа, в случай че клиентът се колебае, както и при резервации за група пасажери да има опция това да става без изтъкване на съответни имена.

И в София

От въпросните общо 2.5 млн. пасажери за 2017 година за българския пазар 2.1 млн. са минали през летище София, където растежът на компанията е 40%. Това е и към една - трета от общия пътникопоток на летището. Отношенията сред мениджмънта на столичната аерогара и Wizz Air се обтегнаха, като самолетната компания апелира решението на летището да изравни таксите на остарелия на новия терминал и по този начин сложи унгарската компания в по-неблагоприятна позиция по отношение на съперниците й.

Преди няколко дни Wizz Air разгласи нов полет от Виена до Варна, макар че линията Виена - София е една от най-натоварените на летище София. Причините обаче се дължат по-скоро на механически в сравнение с стратегически аргументи, като самолетът, който ще извършва полетите е основан във Варна, а не във Виена. Възможно е обаче в скоро време да бъде открита и линия сред австрийската столица и българската, добави основният изпълнителен шеф на превозвача Йозеф Варади.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР