Главните преговарящи за Брекзит от ЕС и Великобритания Мишел Барние

...
Главните преговарящи за Брекзит от ЕС и Великобритания Мишел Барние
Коментари Харесай

В Лондон подновяват преговорите за Брекзит

Главните договарящи за Брекзит от Европейски Съюз и Англия Мишел Барние и Дейвид Фрост се срещнаха през днешния ден в Лондон за диалози лице в лице, предадоха международните организации.

Преговорите са в "последен етап ", сподели представител на английското държавно управление, допълвайки, че се чакат всекидневни срещи.

Барние отпътува за Лондон през вчерашния ден откакто мина интервал на самоизолация, защото член на екипа му даде позитивен резултат на тест за ковид. "Остават някои обилни разминавания ", уточни основният договарящ на Европейски Съюз в туит.

"За да бъде допустима договорка, Европейски Съюз би трябвало изцяло да почита английския суверенитет ", акцентира Фрост.

След месеци на невъзможност в договарянията Брюксел и Лондон оповестяват, че се доближават към съглашение, само че към момента позициите им се разминават по разпоредбите за риболова, регулациите за конкуренцията и ръководството.

До приключване на крайния период за подписване на съглашение остават броени седмици и крах би принудил Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз без договорка, което ще наруши активността на бизнеса и търговията.

Англия публично излезе от Европейски Съюз в края на януари, само че остана в митническия съюз и единния пазар през преходния интервал, който завършва на 31 декември
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР