Главните преговарящи за Брекзит от ЕС и Великобритания Мишел Барние

...
Главните преговарящи за Брекзит от ЕС и Великобритания Мишел Барние
Коментари Харесай

Преговорите за Брекзит бяха подновени в Лондон

Главните договарящи за Брекзит от Европейски Съюз и Англия Мишел Барние и Дейвид Фрост се срещнаха през днешния ден в Лондон за диалози лице в лице, съобщи ДПА.

Преговорите са в " финален етап ", сподели представител на английското държавно управление, допълвайки, че се чакат всекидневни срещи.
Снимка: EPA
Барние отпътува за Лондон през вчерашния ден, откакто мина интервал на самоизолация, защото член на екипа му даде позитивен резултат на тест за ковид.

" Остават някои обилни разминавания ", уточни основният договарящ на Европейски Съюз в туит.

" За да бъде допустима договорка, Европейски Съюз би трябвало изцяло да почита английския суверенитет ", акцентира Фрост.

След месеци на невъзможност в договарянията Брюксел и Лондон оповестяват, че се доближават към съглашение, само че към момента позициите им се разминават по разпоредбите за риболова, регулациите за конкуренцията и ръководството.

До приключване на крайния период за подписване на съглашение остават броени седмици и крах би принудил Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз без договорка, което ще наруши активността на бизнеса и търговията.

Англия публично излезе от Европейски Съюз в края на януари, само че остана в Митническия съюз и единния пазар през преходния интервал, който завършва на 31 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР