Главните изпълнителни директори на 30-те компаниите от водещия борсов индекс

...
Главните изпълнителни директори на 30-те компаниите от водещия борсов индекс
Коментари Харесай

Шефовете на Топ 30 от германските компании отчитат спад на заплатите си

Главните изпълнителни шефове на 30-те фирмите от водещия борсов показател на Германия DAX регистрират спад на заплатите си с 2 % на годишна основа, сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от ДПА.
Средната заплата на ръководите на водещите компании в Германия, които сформират DAX, е била към 6 милиона евро съгласно разбор на консултантската компания ПрайсуотърхаусКупърс (PricewaterhouseCoopers - PwC), показан през днешния ден във Франкфурт, прецизира Българска телеграфна агенция.
Анализът обгръща общо 160 компании от DAX, от показателя за междинни компании MDAX и от показателя за дребни компании SDAX, както и от показателя за софтуерни компании TecDAX.
Шефовете на фирмите от MDAX са получили със 7 % по-малко по отношение на миналата година, а от SDAX - с 1 % по-малко. Повишение на заплатите си с 2 % регистрират ръководителите на компании от TecDAX.
Промените във възнаграждението на ръководителите на компании отразява отслабването на стопанската система след години напредък, обобщава ПрайсуотърхаусКупърс. Последиците са единствено при твърдите заплати. Реалното заплащане обаче в действителност е повишено с 11 %, защото разнообразни съставни елементи от заплащането се изплащат със закъснение.
Проучването демонстрира също по този начин разлики, когато става дума за заплатите на шефовете спрямо други членове на изпълнителния съвет. Членовете на препоръки на фирмите от DAX и ръководителите на TecDAX като цяло са имали по-високи заплати.
Проучването демонстрира сходен модел и при надзорните препоръки, като ръководителите им регистрират спад на заплатите си, а останалите членове - покачване. Средното заплащане на ръководител на надзорния съвет на компания от DAX е било 325 000 евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР