Главната счетоводителка на Централния софийски затвор Десислава Любомирова, която бе

...
Главната счетоводителка на Централния софийски затвор Десислава Любомирова, която бе
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Уличената в кражба счетоводителка на затвора в София връща пари

Главната счетоводителка на Централния софийски затвор Десислава Любомирова, която бе проверявана за обири, е възстановила част от изчезналата сума от служебната касата, оповестиха пред Lupa.bg от Министерство на правораздаването.

„ Г-жа Любомирова е възстановила левовата равноценност на изчезнала сума от 300 евро в касата на Териториално отделение – гр. София на Държавно дружество „ Фонд Затворно дело “, показаха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Срещу нея е почнало досъдебно произвеждане и тя е напуснала работа. Освободена е по Закона за държавния чиновник, който разрешава това.

„ Със заповед от 13.04.2022 година на министъра на правораздаването на съображение член 105, алинея 1 и алинея 2 от ЗДСл, по искане на държавния чиновник едностранно е прекъснато служебното правно отношение на госпожа Десислава Любомирова – основен счетоводител в пандиза в гр. София, считано от 18.04.2022 г.”, обясниха от ведомството на Надежда Йорданова.

По информация на медията ни Десислава Любомирова е вземала пари от касата на зандана, както и от пандизчии. Тя е конфискувала движимости на лишени от независимост, които е било неразрешено да внасят в килиите си, след което ги е продавала на заложни къщи, настояват нашите източници.

По информация на медията ни сигнал против основната счетоводителка на пандиза, която е и началник на Директива за птиците „ Фонд затворническо дело “, е подал правосъдният министър Надежда Йорданова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР