Главната полска опозиционна партия "Гражданска платформа" оспори пред Върховния съд

...
Главната полска опозиционна партия "Гражданска платформа" оспори пред Върховния съд
Коментари Харесай

Полската опозиция оспори честността на президентските избори

Главната полска опозиционна партия "Гражданска платформа " оспори пред Върховния съд състоялия се в неделя втори тур на президентските избори, който беше изгубен от нейния претендент с дребна разлика от консервативния титуляр Анджей Дуда, съобщи Асошиейтед прес.

Според "Гражданска платформа " целият избирателен развой не е минал почтено. Върховният съд има 21 дни да прегледа сигналите за нарушавания и да реши дали някои от тях подкопават валидността на вота.

Анджей Дуда печели президентските избори в Полша

"Гражданска платформа " твърди, че президентът Дуда е получил непозволена поддръжка от държавното управление и държавните медии, които хвалели него и се опитвали да дискредитират съперника му, кмета на Варшава Рафал Тшасковски. Също по този начин доста гласоподаватели в чужбина не могли да гласоподават, тъй като нямало бюлетини заради неприятна организация на някои полски дипломатически задачи.

В понеделник държавната изборна комисия разгласи, че Дуда печели втори петгодишен мандат с 51,03 % от гласовете против 48,07 % за Тшасковски, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР