Главната инспекция по труда ще проверява дали деца под 16

...
Главната инспекция по труда ще проверява дали деца под 16
Коментари Харесай

Инспекцията по труда ще връща деца от полето в класните стаи

Главната ревизия по труда ще ревизира дали деца под 16 година вместо да вървят на учебно заведение, са на полето, без значение дали работят или не.

До края на образователната година при инспекциите на земеделските стопани инспекторите по труда особено наблюдават за малолетни на полето. При определяне на такива във всички случаи, без значение дали поставят труд, или не, ще се осведомят Районните ръководства по обучение, с цел да бъдат върнати малолетните в учебно заведение.

През предходната седмица при инспекция на аграрни производител в Пазарджишко са открити в землището пет деца под 16 година За определяне на самоличността им е потърсено подпомагане от полицията. Ако се откри, че малолетните освен съпровождат родителите си на полето, само че и поставят труд нерегламентирано, на работодателя ще бъде потърсена административна отговорност и ще бъде подаден сигнал до прокуратурата.

За първите четири месеца на годината Инспекцията по труда е направила над 1000 инспекции в растениевъдството и отглеждането на животни. Установени са 4300 нарушавания - 2780 са свързани с сигурността и здравето при работа, а 1500 - на Кодекса на труда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР