Главната болница в Ивицата Газа - Аш Шифа - спря

...
Главната болница в Ивицата Газа - Аш Шифа - спря
Коментари Харесай

Най-голямата болница в Газа спря работа

Главната болница в Ивицата Газа - " Аш Шифа " - спря работа. Лекари оповестиха, че всички ресурси от гориво, вода и медикаменти са изчерпани.

По данни на палестинските управляващи, едно бебе е починало, а към 40 са застрашени от гибел. Ракетните удари край болничното заведение стават все по-интензивни. 

Говорителка на Световната здравна организация през вчерашния ден удостовери известията, че е най-голямата болница в линията Газа е била " бомбардирана " и добави, че 20 лечебни заведения в анклава напълно са престанали да действат.

От министерство на защитата на Израел отхвърлиха обвиняванията, че израеслки елементи са атакували " Аш Шифа ".

Полковник Моше Теро, представител на израелското военно ведомство, съобщи видеообращение, публикувано на арабски език, че израелската войска е влезнала в конфликти с бойци от " Хамас " в региона към лечебното заведение. Той уточни, че източната част на болничното заведение е отворена и всеки, който желае, може да се изтегля безвредно. 

Властите в Тел Авив настояват, че под " Аш Шифа " се намира щаб на " Хамас ".

И през днешния ден в палестинския анклав беше оповестена тактическа пауза. Предполага се, че към 2-3 хиляди души са напуснали северната част на Ивицата Газа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР