Главната администраторка на Хонконг призова протестиращите, блокирани в кампуса на

...
Главната администраторка на Хонконг призова протестиращите, блокирани в кампуса на
Коментари Харесай

Лидерът на Хонконг призова протестиращите, окупирали университет, да се предадат

Главната администраторка на Хонконг прикани протестиращите, блокирани в кампуса на университет в Коулун, да се предадат в случай че желаят спокойно решение, съобщи Франс прес.

" Тази цел може да бъде реализирана единствено с цялостното съдействие на протестиращите и изключително, несъмнено, на бунтуващите се, които би трябвало да прекратят насилието, да сложат оръжие и да излязат спокойно, следвайки инструкциите на полицията ", съобщи Кари Лам на първата конференция от началото на обсадата на Политехническия университет в неделя.

В кампуса остават още стотина души, оповестява Асошиейтед прес. Лам заяви, че 600 души към този момент са напуснали университетските здания. 200 от тях не са били навършили 18 години. Останалите 400 са задържани, предава Българска телеграфна агенция.

Непълнолетните няма да бъдат задържани незабавно, само че може по-късно да им бъдат повдигнати обвинявания, посочи основната администраторка.

По предложение на Лам китайското държавно управление назначи през днешния ден нов шеф на полицията на специфичния административен район, съобщи ТАСС. Крис Тан встъпи в служба през днешния ден, заменяйки на поста Лу Вейцун.

В изявление за в. " Саут Чайна морнинг пост " Тан съобщи, че силите на реда не могат да сложат завършек на митингите без дейната поддръжка на популацията и прикани всички да осъдят митингите. Мълчанието и търпимостта " единствено подбуждат радикалите да не престават да основават безпорядък ", акцентира той.

Тан добави, че полицията в Хонконг не употребява неоправдана мощ. Много нейни чиновници се подлагат на жестоки набези и употребяват служебното си оръжие за самоотбрана, а не с цел да разпръсват протестиращите, акцентира новият шеф на полицията.

 

Tear gas flies, protesters detained as they flee Polytechnic University #HongKongpic.twitter.com/Lr31WQNMK4

— Ruptly (@Ruptly) November 18, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР