Главна дирекция Охрана“ (ГДО) е с обновен автопарк от днес.

...
Главна дирекция Охрана“ (ГДО) е с обновен автопарк от днес.
Коментари Харесай

С нови специализирани автомобили и санирана сграда посреща Новата година Главна дирекция „Охрана“

Главна дирекция „ Охрана “ (ГДО) е с освежен автопарк от през днешния ден.

На самобитна гала в двора на дирекцията министърът на правораздаването Крум Зарков връчи ключовете на 8 профилирани коли, които ще се употребяват от районните дирекции „ Охрана “ във Варна и Пловдив и районните звена в Кюстендил, Ямбол, Добрич, Разград, Шумен и Габрово.

Автомобилите са оборудвани с полицейска техника, система за действен надзор и визуализация, както и с оперативни средства за връзка. Целта е те да обезпечават динамична сигурност по време на конвоирането и съответни условия за арестуваните лица или лишени от независимост. Автопаркът на ГДО се обновяван поетапно, като все още той включва близо 200 профилирани автомобила, които се употребяват главно за конвоиране, наложително довеждане и екстрадиции. 
 изображение
„ Цялостната активност по конвоирането е напълно подвластна от надеждността, редовността и сигурността на тези коли и ще спомага за вярното и бързо показване на наказаните и арестувани лица до органа на правосъдната власт “, сподели при връчването на ключовете основният шеф на ГДО гл. комисар Георги Жеков. 

От своят страна министър Зарков благодари на чиновниците на ГДО за професионализмът и доблестта и им пожела да не престават да бъдат мощни и безкомпромисни при осъществяване на служебните си отговорности.

Днес алегорично бе прерязана и лентата на санираната постройка на Централното ръководство на дирекцията. В началото на този месец завършиха ремонтните действия по триетажния сграден комплекс, в който са настанени и структури на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Софийска градска прокуратура. Сградата на ул. „ М-р Г. Векилски “ №2 е строена през 1926 – 1927г. от Фонд затворно дело, със средства от затворнически труд. През годините са осъществявани настоящи поправки, без повсеместен ремонт на постройката, фасадите или покрива. Освен практическият резултат, обвързван с понижаване на разноските за отопление, новата покривна структура и външната топлоизолация придават на постройката външен образ, подобаващ на статута на държавна институция. 

На церемонията участва и ресорният-заместник министър Мария Павлова. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР