Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) проверява дали между

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) проверява дали между
Коментари Харесай

ГДБОП проверява Младен Маринов за връзка с "Делта гард"

Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) ревизира дали сред някогашния вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов и охранителната компания " Делта гард " има връзка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Повод за инспекцията е сигнал от неправителствената организация " Антикорупционен фонд ", в който се твърди, че Маринов и досегашните съсобственици на охранителната компания Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев са били засичани през 2005 година.

Лицензът на " Делта гард " неотдавна беше лишен от Министерство на вътрешните работи, а в следствието " Осемте джуджета " охранителната компания е посочена като участваща в скица за изземване на бизнес с присъединяване на някогашни и сегашни висши представители на прокуратурата. В поредицата на неправителствената организация се разказваше по какъв начин в опит да реши в своя изгода спора със сина си притежателят на асансьорния цех " Изамет " Илия Златанов, се обръща към някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров - прочут като Петьо Еврото. Малко по-късно синът му - Явор Златанов е арестуван и упрекнат, а няколко месеца по-късно Илия Златанов е заставен да трансферира бизнеса си на Петьо Петров и брачната половинка му Любена Петрова.

" Свободна Европа " че една от колите на Илия Златанов - пикап " Тойота Тундра ", която той е бил заставен да трансферира, за малко е била благосъстоятелност на дъщерята на някогашния вътрешен министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Младен Маринов - Силвия Маринова.

Пред Антикорупционния фонд Илия Златанов пък се твърдеше, че братът на Маринов е бил персонален водач на Петьо Петров. Според описа му " Делта гард " пък е компанията, охранявала някогашния ресторант " Осемте джуджета ", в който Петров е викал на срещи Златанов.

Случка в Несебър от 2005 година

Сигналът на АКФ, станал мотив за инспекцията на ГДБОП, се базира на докладна бележка, издадена от служител на реда от Несебър през 2005 година В нея е записано, че Димитър Спасов-Каратиста, Марин Русев и Младен Маринов, са били засечени в една кола дружно при полицейска инспекция на три автомобила през нощта на 26 ноември 2005 година

" Последният от тестваните коли, Фолксваген Туарег, благосъстоятелност на сдружението " Делта - С " ООД гр. София, е бил ръководен от Димитър Спасов Спасов от гр. София. Двама от пасажерите в автомобила са се легитимирали със служебни полицейски карти като чиновници на Дирекция " Сигурност, предварителна защита и запазване на публичния ред " (СПООР) в град София. Това са били Младен Найденов Маринов от гр. София и Марин Милчев Русев от гр. София. В автомобила са били още лицата Евгени Цветанов Димитров от гр. София и Николай Иванов Минчев от гр. София. Според сигналоподателя, част от пътуващите и в трите спрени за инспекция коли са били престъпно проявени лица. Това събитие е в допълнение съображение за детайлна инспекция на сигнала ", написаха от АКФ.

" Сигналът удостоверява изказванията на очевидци от следствието " Осемте джуджета " за връзка на някогашния министър на вътрешните работи Младен Маринов със притежателите на охранително сдружение " Делта гард ", показват от организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР