Главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД“Национална полиция“ коментира в

...
Главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД“Национална полиция“ коментира в
Коментари Харесай

Шефът на националната полиция разясни има ли риск от разпад на държавността с новия Закон за частната охрана

Главен комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело “Национална полиция “ разяснява в утринния блок на Нова телевизия значимите тематики за новия Закон за частната защита, за правата на човек, станал жертва на кражба и за новите камери, които влизат в борба с джигитите.

Според Терзийски Законът за частната защита не е бил въобще признат небрежно, а е бил обсъждан извънредно дълго време. Той изясни, че с измененията се регламентира по-детайлно охранителната активност и разясни, че и сега кметове и общински съветници имат право да употребяват частна защита или да основават общинска полиция.

„ Ресурсите, които са в ръцете на страната и в частната активност, са разнообразни. В частната охранителна активност са включени над 200 000 чиновници, а 1800 компании имат лицензи за защита. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничението на похищенията върху населението”, съобщи Терзийски.

Шефът на националната полиция е безапелационен, че би трябвало да се употребява съответно частната защита, тъй като са малко служителите на реда и даде образец с идния футболен мач сред ЦСКА и Левски, когато ще бъдат командировани униформени от други елементи на България.

Относно това дали са нужни промени в закона за самозащитата от мненията на гл. Комисар Терзийски стана ясно, че е мит това, че е нужно да извадиш нож, в случай че бъдеш атакуван с нож. „ Нито полицията може да прикрие един кардец, нито методът на самоотбрана от него “, изясни той.

Директорът на Групово дело “Национална полиция “ благодари на медиите, които отразяват с репортажи новите камери, които се включват във войната по пътищата. По думите му тъкмо те оказват помощ доста за понижаване на тежките ПТП и заяви, че за последното денонощие няма нито един умрял при произшествия в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР