Главен инспектор от областната агенция по безопасност на храните в

...
Главен инспектор от областната агенция по безопасност на храните в
Коментари Харесай

Спипаха инспектор на БАБХ с 1000 лева подкуп, 2 торби сирене и кашкавал край Пловдив

Главен контрольор от регионалната организация по сигурност на храните в Пловдив е задържан с рушвет – пари и хранителни артикули, оповестиха от окръжна прокуратура.
Инспекторът изискал хиляда лв., две торби сирене и кашкавал от притежател на мандра край Първомай. Фермерът и неговият съучастник били хванати в нарушаване, което служителят предложил да "забрави " против избраният от него рушвет.
Производителите видимо приели офертата, само че незабавно алармирали в полицията, чийто профилиран екип заложил капан на избраното място. Корумпираният държавен служител бил хванат незабавно след документирането на закононарушението с парите и продуктите, открити в персоналната му кола. Той е работил в регионалната БАБХ от 2014 година
За това закононарушение се поставят от 3 до 10 години затвор и санкция до 20 000 лв., уточни окръжният прокурор Румен Попов. По думите му, това не е първият сходен случай на корупция "на дребно " от чиновници на тази организация. Висшият магистрат прикани всички, подлагани на рекет, без съмнения да се обръщат към полиция и прокуратура, с цел да се прекратят такива порочни практики.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР