Главболгарстрой“ разива няколко зелени проекта в България, следвайки иновативните технологии

...
Главболгарстрой“ разива няколко зелени проекта в България, следвайки иновативните технологии
Коментари Харесай

С фокус върху технологиите: „Главболгарстрой“ развива иновативни зелени проекти

„ Главболгарстрой “ разива няколко зелени плана в България, следвайки новаторските технологии както в строителния, по този начин и в енергийния бранш. Те бяха показани от зам.-изпълнителния шеф на „ Главболгарстрой “ с сектор „ Международни връзки и бизнес развиване “ Пламена Ненкова на конференцията „ Енергийна сигурност - основа за развиване на европейската промишленост и ролята на България “, която се провежда в Европейския парламент в Брюксел.
Технологии на фокус
Правим всичко допустимо да следваме най-новите софтуерни разработки както по-общо в строителния, по този начин и съответно в енергийния бранш, да участваме в планове и да внедряваме най-хубавите вероятни решения, които могат да обезпечат енергийна сигурност и баланс на мрежата “, сподели Ненкова и добави, че енергийната сигурност значи освен съществуване на сила в разнообразни форми, само че и съществуване на сила в задоволителни количества, на рационални цени, по своевременен и резистентен метод.

В панела, отдаден на свързаността на енергийните мрежи и ролята на България в района, Пламена Ненкова показа портфолиото от изпълнени стратегически енергийни планове от „ Главболгарстрой “.

,,Разбираме значимостта на плановете и поемаме огромна отговорност да работим бързо в цялостно сходство с всички екологични и административни процедури “, сподели Ненкова.  
Проектите
Един от тях е плануваният водороден план в Чирен, който се случва в границите на партньорство с българския газопреносен оператор „ Булгартрансгаз “, Solar Turbines, Honeywell и Pietro Fiorentini. Припомняме, че планът „ Водородопреносна инфраструктура в България “ бе включен в листата на Европейската комисия на Проектите от общ интерес за Европейски Съюз. 

Като изключително значими за „ Главболгарстрой “ Ненкова очерта плановете, по които компанията работи с сътрудници от научната общественост като този за новаторска изолационна пяна " NRG-STORAGE " и план, включващ построяването на пилотна мобилна апаратура за произвеждане на висок клас рециклирани строителни материали, които по-късно да бъдат препоръчани на пазара и да се върнат назад в строителния развой.

Това са единствено част от зелените планове, които компанията ни развива. Амбицията ни е да се ангажираме от ден на ден с създаването и използването на процедура на новаторски технологии, индустриални решения и продуктови нововъведения, за която цел работим в близко партньорство с университетските среди и европейски/ световни софтуерни производители.

В Брюксел „ Главболгарстрой “ взе присъединяване и в стратегическа полемика на тематика: „ Климатичната цел за 2040: Разговор с промишлеността “, проведена от Европейския енергиен конгрес в постройката на Европейския парламент. На събитието участваха огромен брой представители на тежката промишленост на европейско равнище, европейски секторни асоциации, евродепутати, ръководители на водещи Генерални Дирекции в Европейската комисия, енергийни компании и други Фокусът на диалозите бе върху обособените аспекти на Европейската зелена договорка, Европейския закон за климата, Климатичната цел за 2040, както и върху технологиите, на които се разчита за реализиране на амбициозните задания в това число: технологиите за хващане и предпазване на въглероден диоксид (CCS); технологии за хващане и утилизация (CCU), технологии за усвояване на въглерод (carbon removals) и др.   
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР