Главатарят на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади

...
Главатарят на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади
Коментари Харесай

Лидерът на "Ислямска държава" разкри плановете на главорезите в ново ауидио

Главатарят на терористичната формация „ Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади разкри какви са по-нататъшните проекти на организацията. Това оповестява „ Ройтерс”, базирайки се на свързани с терористите средства за всеобща информация.

"Операциите не престават на разнообразни фронтове всеки ден ", споделя ал Багдади в аудиозапис. В него той загатва разнообразни райони, по-специално Мали и Левант, само че не загатва нищо за дати и периоди.

Това е първото обществено известие на водача на терористите от пролетта на тази година. Дотогава той не се беше изказвал цели пет години. На 29 април тази година обаче в интернет се появи видео с негово присъединяване.

На фрагментите ал Багдади с изменена осанка – стар и с брада, разисква с хора, чиито лица не се виждат ясно, войната против „ кръстоносците” и бойните дейности в град Багуз в сирийската провинция Дейр ез-Зор, за чието освобождение Съединени американски щати оповестиха през март тази години.

В последните години неведнъж се появява информация, че Багдади е премахнат, че е ранен смъртоносно или се намира в плен, само че всички тези известия не бяха доказани.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР