Главатарят на терористичната ЧВК Вагнер Евгений Пригожин се страхува от

...
Главатарят на терористичната ЧВК Вагнер Евгений Пригожин се страхува от
Коментари Харесай

ISW: Пригожин трепери заради контранастъплението на ВСУ и заплаши да изведе ЧВК "Вагнер" от Бахмут

Главатарят на терористичната ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин се опасява от контранастъплението на ВСУ в Бахмут. Нещо повече - той даже заплаши за изтегли своите наемници от града, в случай че съветското военно командване не му даде муниции. 
 
В изявление за обвързван с Кремъл боен блогър на 29 април Пригожин декларира, че наемниците на " Вагнер " ще продължат да се борят в Бахмут, само че ще би трябвало " да се изтеглят проведено или да останат и да умрат ", в случай че обстановката не се усъвършенства неотложно.
 
Това  показва  Институтът за проучване на войната (ISW) в разбор за войната в Украйна, представен от УНИАН. Пригожин съобщи, че " Вагнер " се нуждае от към 80 000 снаряда дневно - предходната му квота за снаряди преди очевидните старания на съветското Министерство на защитата (МО) да понижи въздействието на " Вагнер ". Пригожин добави, че Вагнер получава единствено 800 от 4000 снаряда дневно, които сега желае.
 
Пригожин твърди, че " Вагнер " и заместник-командващият на съветските сили в Украйна армейски военачалник Сергей Суровикин са създали проект за " мелене " на украинските сили в Бахмут, който лишава Украйна от самодейността ѝ на бойното поле.
 
Споменаването на Суровикин от страна на Пригожин евентуално е опит за обществено обвързване със Суровикин, защото благоразположението на съветския президент Владимир Путин се измества от мрежата на началника на съветския общоприет щаб армейски военачалник Валерий Герасимов.
 
Пригожин евентуално се пробва да си възвърне достъпа до повече муниции, защото Путин още веднъж пренарежда съветското военно управление по метод, който може да е удобен за Пригожин.
 
Пригожин също по този начин продължава да поставя старания да убеди Кремъл да премине в отбранителна позиция в Източна Украйна. Пригожин съобщи, че украинската контраатака може да се реализира преди 15 май, само че че съветските военни не бързат да се приготвят за отразяване на офанзивите.
 
Заплахата на Пригожин да се изтегли от Бахмут може да значи също, че Пригожин се притеснява, че съветските позиции в тила на Бахмут са уязвими за контраатаки.
 
Пригожин предлага поста на първи заместник-командир на силите на " Вагнер " на някогашния заместник-министър на защитата на Русия по въпросите на логистиката генерал-полковник Михаил Мизинцев, за който се оповестява, че е бил уволнен от поста си на 27 април.
 
На 29 април Пригожин твърди, че Съветът на командирите на Вагнер е решил да предложи на Мизинцев позиция като заместник-командир под управлението на командира на Вагнер Дмитрий Уткин.
 
Институтът за проучване на войната (ISW) написа още, че украинските сили евентуално са атакували оборудване за предпазване на нефт в Севастопол, за което се оповестява, че е било атакувано с вълна от безпилотни летателни апарати Mugin-5 на 29 април. Кадри, оповестени на 29 април, демонстрират огромен пожар в оборудване за предпазване на петрол в залива Козача на 29 април.
 
Окупационният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев съобщи на 29 април, че украински БЛА е блъснал контейнер за петрол наоколо до залива Козача и е провокирал пожар с повърхност над 1000 кв. м. Известен съветски милблогър, основан в Севастопол, заяви, че два украински БЛА са унищожили четири резервоара за гориво.
 
Друг съветски боен блогър заяви, че минимум 10 украински безпилотни самолета Mugin-5 са направили нападението от летище Школни в Одеса и че композиция от системи за радиоелектронна битка, стрелково оръжие и Противовъздушна отбрана " Панцир-С1 " е свалила множеството от БЛА при приближаването им към задачата.
 
Украйна не е поела публично отговорност за офанзивата. Служител на украинското разузнаване съобщи, че офанзивата е унищожила 10 петролни цистерни с общ потенциал 40 000 тона гориво и че унищоженото гориво е било предопределено за потребление в Черноморския флот.
 
Този чиновник също по този начин загатна, че нападението е възмездие за съветския ракетен удар против Уман на 28 април.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР