Главатарят на пакистанската екстремистка групировка Джамаат ул Ахрар, която е

...
Главатарят на пакистанската екстремистка групировка Джамаат ул Ахрар, която е
Коментари Харесай

US дрон ликвидира главатаря на терористична групировка в Пакистан

Главатарят на пакистанската екстремистка формация " Джамаат ул Ахрар ", която е възнамерявала някои от най-кръвопролитните самоубийствени набези в Пакистан през последната година, е умрял от раните си, получени при удар на американски безпилотен аероплан в Афганистан , заяви представител на екстремистката формация, представен от news.bg 

" Нашият водач Омар Халид Хорасани беше ранен в един от неотдавнашните удари с безпилотни самолети в Афганистан. Той беше ранен тежко и през днешния ден се трансформира в страдалец ", посочи представителят.

Убийството се случва преди визитата на американския държавен секретар Рекс Тилърсън през идната седмица в Пакистан и вероятно ще понижи още напрежението сред (често предпазливите) съдружниците, след като Ислабамабад от години желае от Вашингтон да удря екстремисти, които нападат в Пакистан  и по-късно се крият отатък границата в Афганистан.

Отцепническа формация от пакистанските талибани, " Джамаат ул Ахрар " в предишното също е подкрепяла ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и от ден на ден се насочва към религиозни малцинства в Пакистан.

Групировката пое отговорност за атентатите на Великден в публичен парк през предходната година, при които починаха 70 души, доста от тях християни, в източния град Лахор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР