Главатарите на сирийските метежници губят контрол над подчинените си и

...
Главатарите на сирийските метежници губят контрол над подчинените си и
Коментари Харесай

В Сирия батальон метежници преминали на страната на армията

Главатарите на сирийските метежници губят надзор над подчинените си и не рядко те минават на страната на сирийската войска, оповестява in24.org с позоваване на локални медии.

Сирийски публицисти се срещнали и разговаряли с такива „ дезертьори”. Един някогашен бунтовник от светската опозиционна „ Файлак ар-Рахман” споделя пред камера, че техните водачи ги морили с апетит и жадност, техните условия за битие не се различавали от другите поданици на Източна Гута.

След като сирийската войска доближила техните позиции в анклава, цялото поделение от към 200 души минало на нейна страна, споделя някогашният въстаник.

„ Заедно със сирийските бойци в този момент аз се боря за Източна Гута и за сирийската земя, с цел да стане тя свободна от терористичната нечистотия. Джихадистите заставяха стотици хора като мен да водят война за тях” – прибавя новобранецът.

„ Главатарите на групировката получаваха заповеди иззад границата да се издевателства над локалното население и да мори от апетит. Това предписание се изпълняваше автоматизирано. При това беше невероятно да се откаже и да се излъже командването” – декларирал някогашния войник от „ Файлак ар-Рахман”.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР