Главата на влиятелната полска католическа църква Войчех Полак призова мигрантите,

...
Главата на влиятелната полска католическа църква Войчех Полак призова мигрантите,
Коментари Харесай

Църквата в Полша призовава за подслон на бежанците

Главата на авторитетната полска католическа черква Войчех Полак прикани мигрантите, блокирани на границата, да бъдат признати и да им бъде обезпечен заслон, защото температурите падат внезапно, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Църквата също може да приема бежанци, които се нуждаят от помощ, съобщи архиепископ на Гнезно и примас на Полша, пред полската католическа осведомителна организация KAI.

Запитан дали самият той също би приел бежанци в своята архиепископия, Полак отговори утвърдително. Той добави, че единствено приемането на хора не е задоволително и прикани за цялостна система, включваща държавна поддръжка.

В продължение на седмици хиляди мигранти и бежанци се пробват да преминат външните граници на Европейски Съюз от Беларус към Полша или балтийските страни. Европейски Съюз упреква властническия беларуския президент Александър Лукашенко, че съзнателно транспортира хора от спешни райони до Минск, с цел да ги вкара незаконно в Европейски Съюз.
свързани новини4912на 02.01.2018
Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида и групи за помощ упрекват Полша и Беларус в нарушение на човешките права, защото Варшава връща бежанците назад през границата, без да им разреши да подадат молба за леговище.

Междувременно Беларус не разрешава на бежанците да се върнат в Минск, като ги принуждава да останат на границата.

Полак разяснява и въпроса дали религиозните хора са по-склонни да оказват помощ на нуждаещите се, откакто изследвания в Полша демонстрираха, че полските католици поддържат в по-малка степен бежанците спрямо невярващите. " Ако тези изследвания отразяват действителните убеждения на вярващите, за мен това значи още по-належащ апел за потвърждаване на евангелския апел да се оказва помощ на нуждаещите се ", сподели той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР