Главата на Руската православна църква патриарх Кирил заяви, че руските

...
Главата на Руската православна църква патриарх Кирил заяви, че руските
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Руските войници, загинали в Украйна, ще получат опрощение на греховете

Главата на Руската православна черква патриарх Кирил съобщи, че съветските бойци, починали в Украйна, ще получат помилван за греховете си. Той сподели това единствено дни, откакто съветският президент Владимир Путин подреди първата от Втората международна война готовност в Русия, съобщи Ройтерс.

Патриарх Кирил е основен съдружник на Путин и покровител на нашествието. В предходни свои изявления той е подлагал на критика тези, които се опълчват на войната и прикани руснаците да се сплотят към Кремъл.

„ Мнозина през днешния ден гинат по полетата на междуособната бран. Църквата се моли тази бран да завърши час по-скоро, с цел да може колкото е допустимо по-малко братя да се убият един различен в тази братоубийствена война ”, сподели 75-годишният Кирил в първата си неделна проповед след указа за готовност.

„ Но в същото време Църквата осъзнава, че в случай че някой, движен от възприятие за дълг и нужда да извърши клетвата, остане правилен на своето предопределение и загине при осъществяване на войнския си дълг, то той безспорно е сторил действие, еднакво на жертва. Той принася себе си в жертва за другите. Затова имаме вяра, че тази жертва отмива всички грехове, които човек е направил ”, добавя той.

Русия разгласи, че привиква още към 300 000 бойци да водят война в Украйна като част от мобилизационна акция, провокирала публично неодобрение, бягство на мъже в мобилизационна възраст и митинги в цялата страна.

Подкрепата на Кирил за войната в Украйна задълбочи несъгласията сред съветския клон на Православната черква и другите крила на международното православие. Папа Франциск, главата на Римокатолическата черква, е изявен съперник на войната и в няколко свои обществени послания изглеждаше като че ли подлага на критика позицията на Кирил, в това число по-рано този месец, когато сподели, че Бог не поддържа войната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР